MAS in lijstje van mooiste musea ter wereld

MAS in lijstje van mooiste musea ter wereld

MAS in lijstje van mooiste musea ter wereld

Print
Het reistijdschrift Travel and Leisure roept het Museum aan de Stroom uit tot een van de veertien mooiste musea van de wereld. De beoordeling is op basis van de architectuur.

Het Amerikaanse tijdschrift Travel and Leisure is niet van de minste. De redactie is onder de indruk van de rode stenen en de immense glaspartijen.

“Het gebouw heeft een zeer uitgesproken uitzicht, dat modern is, maar toch nog verwijst naar de zestiende-eeuwse pakhuizen in de oude haven”, stelt het tijdschrift.

“De verbondenheid met de stad zit in de details. Wie dichter kijkt, ziet 3185 zilveren handjes, het symbool van Antwerpen. De boulevard in het gebouw biedt sensationele uitzichten op de haven en de daken van de woningen. Het dakterras is bovendien open tot middernacht.”

Het Nederlandse architectenbureau Neutelings en Riedijk zijn opgetogen met deze vermelding in de top veertien.

“Het is een mooie internationale erkenning van het museum”, zegt Jan-Willem Neutelings. “Het is altijd moeilijk in te schatten als architect hoe het publiek zal reageren. Een muziekcomponist hoort dit direct na het optreden aan het applaus. Een architect moet iets langer wachten. Deze vermelding is vooral een mooie opsteker voor de stad Antwerpen.”

Handtekening

Schepen van Cultuur Philip Heylen (CD&V) is blij dat het MAS als nieuw museum nu tussen musea staat die al veel ouder zijn en veel faam genieten. “De architectuur is de handtekening van de stad”, zegt Heylen. “Het MAS spreekt tot de verbeelding. Dankzij de boulevard is er een verbondenheid met de stad. Bovendien staan er maar drie andere Europese steden in de lijst. Deze vermelding helpt ons de stad op de internationale markt te promoten.”

SACHA VAN WIELE

Nu in het nieuws