Schoten en Mol de echte groene gemeenten

Als u wil genieten van een wandeling door het groen, dan gaat u best naar Schoten of Mol. In deze gemeenten is 32 procent van de totale oppervlakte bos. Dat blijkt uit cijfers van de FOD Economie.

De Algemene Directie Statistiek van de overheidsdienst Economie becijferde de hoeveelheid bosgebied voor alle Belgische gemeenten. In onze contreien blijken vooral enkele gemeenten in het Antwerpse en in de Kempen op dit vlak goed te scoren.

In Schoten en Mol bedraagt 32 procent van de totale oppervlakte bosgebied. In de eerste gemeente gaat het in totaal om 3.657 hectare, in de tweede om 957 hectare. Ook in Kapellen (31 procent), Brasschaat (30 procent), Schilde (29 procent), Arendonk (29 procent) en Vosselaar (29 procent), is de hoeveelheid groen groot ten opzichte van de totale oppervlakte.

Hoeilaart bosrijkste gemeente

Voor heel Vlaanderen is het Vlaams-Brabantse Hoeilaart de bosrijkste gemeente. Ze telt 1.142 hectare bos, of zowat 56 procent van de totale oppervlakte. Hoeilaart wordt in de lijst gevolgd door Zutendaal (1.731 hectare of 54 procent van de totale oppervlakte van de gemeente), As (49 procent), Oud-Heverlee (43 procent) en Meeuwen-Gruitrode (40 procent).

Wallonië boven

De nationale rangschikking wordt aangevoerd door Waalse gemeenten. Martelange is de Belgische gemeente met het meeste bos. 85 procent van de totale oppervlakte bestaat er uit bomen en groen. Ook in Vresse-sur-Semois (78 procent), Baelen (78 procent) en Bouillon (76 procent) bestaat het overgrote gedeelte van het grondgebied uit bos.

De Vlaamse kustgemeenten Oostende en Bredene zijn bij de hekkensluiters op het vlak van hoeveelheid bosgebied. In beide gemeenten bedraagt de totale bosoppervlakte nul hectare.

KOBE VERHEYENMeer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio