Dorpskernvernieuwing zit op schema

Print
Hove - De werkzaamheden in het kader van de dorpskernvernieuwing vorderen goed. De rioleringswerken en bijbehorende huisaansluitingen in de Kapelstraat tot aan de Leliestraat zullen nog deze week rond zijn.
"Daarna volgt het verder plaatsen van de boordstenen en het leggen van de kasseien in de voetpaden", aldus schepen Jos Peeters (CD&V). "De voorziene parkeervakken en de laad- en loszones zijn nog niet ingevuld omdat de eerdere problemen met de gebruikte kasseien nog niet zijn uitgeklaard. We dringen bij de aannemer wel aan op een tijdelijke oplossing als de straat wordt opengesteld."

Als alles volgens plan verloopt wordt de volledige Kapelstraat - van aan het kerkplein tot aan het verkeersplateau op het kruispunt met Leliestraat en de ingang van het station - op 24 oktober geasfalteerd. "Dezelfde dag wordt ook het wegdek van de spoorwegbrug afgeschraapt en wordt ook daar een nieuwe asfaltlaag voorzien. Daarna wordt zo snel als mogelijk in de Kapelstraat het verkeersplateau aangelegd met betonklinkers", zegt Peeters. "Ondertussen blijven we als gemeentebestuur uitkijken op de start van de aanleg van de NMBS-parking en de fietsenstalling langs de Kasteelstraat."

Dezer dagen wordt ook begonnen met de groenaanleg in de eerdere werkzones. Gras wordt ingezaaid en er worden ook heesters, hagen en bomen geplant. "En ook de werken aan de fontein zijn zo goed als rond, zodat die zonder problemen na de winter kan functioneren." De aanleg van de parking aan de Oudstrijdersstraat moet eind dit jaar zijn afgerond, zodat ze in gebruik kan genomen nog voor de werken aan de Mortselsesteenweg (begin volgend jaar) beginnen.

Ludwig Van Gelder
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio