Machiels plant 47 windmolens in Genk

De Limburgse Group Machiels heeft een plan om 47 windmolens op te richten op het industrieterrein Genk-Zuid. Ook andere windmolenbouwers zoals Limburg Wind(t) willen tientallen windmolens bouwen op het industrieterrein.

Gisteren is er een ontmoeting geweest tussen het Genkse stadsbestuur en de Group Machiels die plannen heeft om tientallen windmolens neer te zetten op het industrieterrein tussen Bilzen en Diepenbeek. Het hele windpark zou genoeg elektriciteit opleveren voor naar schatting 60.000 gezinnen, een vijfde van Limburg.

Machiels wou gisteren niet reageren. Voor de stad Genk kan een groot windpark van om het even welk bedrijf onder voorwaarden. “Ten eerste mag er geen hinder zijn voor de bewoners rond Genk-Zuid”, zegt burgemeester Wim Dries. “We staan wel achter de vergroening van het industrieterrein, liefst in een totaalproject.” Er moet nog wel toestemming komen van defensie, want Genk-Zuid ligt in de aanvliegroute van het militaire vliegveld in Zutendaal. De provincie onderhandelt met het leger.

Nu in het nieuws