Celebs

Evi Hanssen: "Het is tijd om zoon te leren dat 2 auto's en tv's geen vanzelfsprekendheid zijn"

Print

Evi Hanssen: Het is tijd om zoon te leren dat 2 auto's en tv's geen vanzelfsprekendheid zijn

Evi Hanssen presenteert een nieuw seizoen van 'Een Rijker Leven'. Het is de eerste keer dat de show een vaste presentatrice krijgt. "Je vertelt je verhaal nu eenmaal beter tegen een persoon dan tegenover een camera."

"Het is geen Sinterklaasshow. Je helpt die mensen niet uit de miserie met een vette cheque. Het gaat om de figuurlijke betekenis van rijk. Mensen met geldproblemen leven dikwijls geïsoleerd, en kunnen de knowhow en de connecties van welgestelde gezinnen goed gebruiken", vertelt Hanssen.

"Ik dacht dat ik het me goed kon inbeelden wat het betekent om in geldnood te zitten. Mijn moeder is jarenlang kleuterleidster geweest en ik herinner me kinderen die 2 weken lang dezelfde kleren aan hadden of 's middags in hun boterhammendoos een koude frikandel met koude frieten hadden zitten. Maar het heeft me toch opnieuw geraakt, als jonge mama, om kinderen te zien die moeten slapen in een vochtig huis of geen vlees of verse groenten op hun bord krijgen, wegens te duur. Mijn oudste zoon Scout is nu 2,5 jaar en misschien wordt het binnenkort tijd dat ik hem uitleg dat het niet vanzelfsprekend is om twee auto's en twee tv's te hebben."

Beeld: Photonews

NIET TE MISSEN