Verkeer kan Lier al drie dagen niet meer uit

Print

Verkeer kan Lier al drie dagen niet meer uit

Lier - De stad Lier uitrijden is sinds donderdag bijna onbegonnen werk.
Burgemeester Marleen Vanderpoorten (Open Vld) zoekt vandaag, dinsdag, naar structurele oplossingen.

"De Mechelsesteenweg zit al de hele namiddag potdicht", bevestigt Philippe Felix ons. "Inwoners van de Kanunnik Davidlaan en Begijnhofstraat zijn ook al aan het mopperen, omdat de file blijkbaar zelfs al bij hen begint.
Nochtans kon het kleinste kind dit van mijlenver zien aankomen: de vakantie is voorbij en de eerste regendagen dienen zich aan, met als gevolg dat alles in Lier muurvast zit. Maar de smeekbeden van de Lierenaar vallen nog steeds echter in dovemansoren. De Lierenaar wordt aan zijn lot overgelaten!"

Ook in het Sint-Gummaruscollege is de directie de file voor hun deur mee dan beu. Directeur Geert Hellemans probeerde gisterenavond uit te zoeken wat de reden is van die plotse lange files. "Zelfs maandagavond om 20.45u stond er op de Mechelsesteenweg nog een file van aan het Lyrastadion. Ik heb dan maar eens opgemeten hoe lang de verkeerslichten op groen blijven staan. Dat blijkt amper twintig seconden te zijn, terwijl het verkeer dat uit Duffel komt liefst 1,20 minuten groentijd krijgt", zegt Hellemans erg verontwaardigd.

Volgens burgemeester Marleen Vanderpoorten (Open Vld) zijn er meerdere structurele oorzaken voor de lange files. "Ten eerste kan het verkeer sinds vorige week niet meer weg via de Grote Markt en de Lisperstraat. Ten tweede zijn op de Ring her en der rijstroken afgesloten hoewel er maar zelden gewerkt wordt. Ik bespreek dit morgen (vandaag, red.) met de politie en het Vlaams Gewest."

Chris VAN ROMPAEY

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio