Martine Van Uytsel: "Ik heb gedacht aan zelfmoord"

Filip heeft me gered. Na de middernachtmis kon ik het niet meer aan. Ik ben in de slaapkamer gaan liggen, ik wilde bij Annick zijn. Filip is binnengekomen, hij zag wat ik vast had en is bij me gekropen. ‘Mama, moet ik u dan ook nog missen?’, vroeg hij. En toen besefte ik dat het zo niet verder kon”, getuigde Martine Vanhoudt (51), mama van Annick Van Uytsel, gisteren.

Martine was onvoorstelbaar sterk, praatte met een warme glimlach over haar “levenslustige” dochter. En verliet Tongeren, voor het eerst, met rechte rug. De arm van slachtofferhulp had ze niet meer nodig.

Onder applaus trokken Eddy en Martine Van Uytsel opnieuw naar huis, naar Kaggevinne, waar Annick in alles voortleeft. Na een getuigenis die vernietigend straf was, en tegelijk intriest.

Lees ook: Ontroerde ouders richten zich tevergeefs tot Janssen

Heb je naar aanleiding van dit artikel vragen over zelfdoding? Voor jezelf of iemand uit je omgeving? Bel de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 02/649 95 55. 's Avonds (behalve woensdag en zaterdag) kan je chatten van 19.00 - 21.30 uur op zelfmoordlijn.be

Nu in het nieuws