Voorlopig geen nieuwe aangiftes van verkachting of aanranding

Print
Herentals - Er zijn geen nieuwe klachten binnengelopen bij de politie Neteland over verkrachtingen nadat politieman Jos G. van de zone in verdenking wass gesteld van verkrachting. Dat zegt het parket.
De recherche onderzoekt nog op welke oneerbare wijze motoragent Jos G. zijn beroep uitoefende. Er zijn de afgelopen dagen geen nieuwe klachten over de man binnengelopen.

G. (44) werd afgelopen week aangehouden op verdenking van de verkrachting en de aanranding op de eerbaarheid van twee dames. Hij had bij die vrouwen op het schouwingsbewijs van hun auto een onregelmatigheid vastgesteld. De man, wiens handelswijze het hele politiekorps ten schande dreigt te maken, stelde zijn slachtoffers voor om de overtreding thuis bij de vrouwen te gaan regelen, "of anders zou het hen veel geld kosten." Eenmaal binnen viel hij de vrouwen aan. Het eerste slachtoffer komt uit Grobbendonk, het tweede uit Olen.

De arrestatie van hun collega zorgt voor verslagenheid bij de agenten en de officieren van de politiezone Neteland. "Wij worden daarover nu op straat aangesproken", getuigen enkele politie-inspecteurs.

De verdachte geeft zijn poging tot omkoping toe, maar hij ontkent dat hij seks met de vrouwen zou hebben gehad. G., die al meer dan tien jaar voor de politie Neteland werkt, woont in Mol. Hij zit in de cel.

Marc HELSEN
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio