Bracht doder van Cindy het mes mee of niet?

Bracht doder van Cindy het mes mee of niet?

Bracht doder van Cindy het mes mee of niet?

Print
Herentals - Stefan Roelants, de man die op 8 mei zijn vriendin Cindy Volders de keel over sneed, houdt vol dat hij zonder voorbedachtheid handelde. Maar is dat ook zo?
Tijdens de reconstructie, maandag in de Herentalse woonwijk Kleerroos, werkte Roelants (37) goed mee. Hij toonde de speurders hoe hij op zondagavond 8 mei zijn vriendin Cindy Volders (37), de hals over sneed in de badkamer van een rijwoning in Kleerroos.

De dader liet het zesjarige dochtertje van het slachtoffer destijds alleen bij haar zieltogende moeder achter. Pas toen de ongeruste werkgever van Cindy maandagochtend naar haar huis belde en haar dochtertje aan de lijn kreeg, werd duidelijk wat zich de voorbije avond in het huis afgespeeld had.

Moordwapen bij Roelants thuis

Cruciaal voor het gerecht is de vraag naar de voorbedachtheid. Het keukenmes waarmee Cindy werd vermoord, kwam enige tijd na de moord boven water op het appartement van Roelants, die gescheiden leefde van zijn vriendin.

Roelants van zijn kant houdt vol dat hij het mes bij Cindy thuis -in haar huis aan Kleerroos dus- uit een messenblok op het aanrecht in de keuken had gegrist, toen bij hem de stoppen doorsloegen tijdens een ruzie met Cindy.

Niet overtuigd

Maar de speurders zijn niet overtuigd. Het verschil tussen de twee visies is voor Roelants het verschil tussen moord of doodslag. Dat kan erg veel schelen in de strafmaat van levenslang tot maximaal twintig jaar cel.

In het eerste geval heeft Roelants het mes bij hem thuis meegenomen en is hij naar Kleerroos getrokken om Cindy te vermoorden. Dan wacht hem assisen. Mocht de betichting 'opzettelijke doodslag' worden weerhouden, dan kan de zaak voor de correctionele rechtbank worden behandeld en kan de rechter aanvaarden dat de dood van Cindy het gevolg was van een woede-uitbarsting ter plaatse, zoals Roelants volhoudt.

Vraag om internering wenkt

Meester Freddy Mols, de raadsman van Roelants, beseft dat zijn cliënt een zware straf wacht, mocht hij voor assisen gedaagd worden. De advocaat overweegt een bijkomend onderzoek te vragen met het oog op de internering van Roelants door de raadkamer. "We beraden ons nog, maar hij werd al eerder geïnterneerd."

Volgens meester Mols beseft Roelants goed wat hij gedaan heeft.

Marc HELSEN

Foto: Bert De Deken
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio