1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Partner van furieuze Joyce De Troch kiepert ijsemmer over Jan Hoet

Het gebeurde eind september maar raakt nu pas in de openbaarheid. Kunstpaus Jan Hoet zat op een Gents terras en verschoot zich een ongeluk toen hij opeens een emmer ijs over zich kreeg gekieperd. Dader: Gert De Herde, de man van een furieuze Joyce De Troch.

ghouben

De reden van de animositeit is te zoeken bij een column van de hand van Hoet in Joyce het weedblad Dag Allemaal. Daarin werd De Troch nogal hard aangepakt door de Gentse kunstpaus.

"Een goede middag, ik ben Joyce en denk in het vervolg na voor je mensen aanvalt!" zou een furieuze De Troch de verbouwereerde Hoet hebben toegesnauwd. Jan Hoet hield er naast een nat pak ook een kapotte gsm aan over.

Jan Hoet heeft al enkele maanden een rubriek in Dag Allemaal. Onder de titel 'Jan vindt' schrijft hij over (lichtgeraakte) BV's. "Het is een beetje cafépraat", zei Jan Hoet daar zaterdag zelf over in het Eén-programma 'Vrienden Van de Veire'. Maar wat hij precies over Joyce De Troch geschreven had, wou hij niet herhalen want hij heeft er, zo zei hij, eigenlijk spijt van.

In de column vergeleek de flamboyante Hoet Joyce De Troch met Wendy Van Wanten en vroeg hij zich af wat ze tegenwoordig eigenlijk doet. Ook schreef Hoet dat De Troch toch wel "weinig inhoud" heeft.