Sven Nys eerste winnaar GP Albert Van Damme

Sven Nys heeft zaterdag in Laarne de eerste editie van de Grote Prijs Albert Van Damme gewonnen. Nys haalde het na een solo van bijna een halve wedstrijd met een halve minuut voorsprong op Niels Albert. Jan Denuwelaere hield Bart Wellens af voor de derde plaats.

kscherpenberg

Na twintig minuten lopen en fietsen rond het kasteel van Laarne waren Albert en Denuwelaere aan de haal gegaan. Nys liet niet begaan en dichtte de kloof. Iets voorbij half wedstrijd ging hij er vervolgens zelf vandoor om vlot zijn tweede overwinning van het seizoen te laten optekenen.

"Een goede generale repetitie in het vooruitzicht van de eerste Superprestigecross van het seizoen zondag in Ruddervoorde", reageerde Nys. "Als gevolg van de regen was het de eerste keer dit seizoen dat we op een niet zo lichtlopende ondergrond moesten fietsen."

"De kennismaking met de slappere banden verliep probleemloos. In het maïsveld moesten we door een modderstrook en daar heb ik het verschil kunnen maken. Denuwelaere pruttelde nog even tegen, maar al bij al werd het een gemakkelijke overwinning."

Archiefbeeld: PhotoNews

MEER OVER Laarne

Meer sportnieuws