VB ontevreden over "ondemocratische" samenvallende verkiezingen

Het communautaire akkoord zorgt voor gejuich bij de partijvoorzitters, maar Vlaams Belang is niet tevreden. Voorzitter Bruno Valkeniers vindt de samenvallende verkiezingen ondemocratisch.

jlenaerts

"We moeten nu rekening houden met samenvallende verkiezingen. De democratie hindert duidelijk de onderhandelende partijen, dus wordt het maar afgeschaft. We gaan nu verkiezingen samenvoegen terwijl ze totaal verschillend zijn. Dit is teruggaan in de tijd, teruggaan naar het vroegere België", steekt hij van wal.

Vlaanderen kan bepalen om de verkiezingen iets vroeger of iets later te organiseren dan de federale en Europese verkiezingen, maar dat vindt Valkeniers "belachelijk en onzin".

Rampzalig

Valkeniers noemt de herverdeling van het verkeersbeleid naar de gewesten "borrelnootjes" omdat slechts delen van het verkeersreglement geregionaliseerd worden.

Ook de houding van de onderhandelende partijen wordt onder vuur genomen. "Er wordt een hoerasfeer gecreëerd over de grootste staatshervorming ooit, terwijl dit rampzalig is", aldus Valkeniers. De voorzitter vindt dat de Vlamingen nogmaals plat op hun buik gaan.

Beeld: Photonews

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER