Moordenaar mag geboorte eerste kind bijwonen

De moordenaar van Eddy Van Der Borgt mag volgende week de geboorte van zijn eerste kindje meemaken. Hij mag wellicht maandag zijn cel verlaten.

jlenaerts

David C. schoot samen met een kompaan de aannemer begin juli dood. Zijn vriendin Candy, kleindochter van opdrachtgever Prosper, is hoogzwanger en bevalt begin volgende week van hun eerste kindje. Zij moet haar vriend niet missen tijdens de bevalling, hij kreeg toestemming van justitie om haar bij te staan.

"Een opsteker voor hem, want mentaal zit hij echt heel diep. Het wordt een ongelooflijk emotioneel moment. Een mix van blijdschap, maar ook van schaamte. Hij beseft welke gevolgen zijn daden hebben en dat vreet aan hem", vertelt zijn advocaat Anthony Mallego in een Coreliokrant.

Veel tijd zal hij niet kunnen doorbrengen met zijn kind, want hij wordt vrijwel meteen opnieuw naar de gevangenis van Dendermonde gestuurd. Het onderzoek naar de moord zal binnenkort afgerond worden. De familieleden zullen dan relatief snel in een assisenzaal berecht worden.

Beeld (tijdens de reconstructie): Photonews

Vastgoed

Jobs in de regio