George Michael hartverwarmend in Sportpaleis

George Michael hartverwarmend in Sportpaleis

George Michael hartverwarmend in Sportpaleis

Print
George Michael stond vrijdagavond met symfonisch orkest in het Sportpaleis. Geen groots aangeklede songs of discoballen in de nok, maar een uitgepuurd repertoire van eigen en andere hits. In een hartverwarmend jasje.

Hij zou nooit meer optreden. Zei-ie jaren geleden. Maar die uitspraak, zo blijkt uit zijn huidige tournee, waarbij hij 15 Europese steden aandoet, mag naar de emmer met George Michael-uitspattingen. In die emmer, waar ook ’s mans drugsgebruik, arrestatie door de zedenpolitie en amoureuze mislukking in ligt. Hij zou uitgepuurd verrezen zijn en daarvan is de huidige tour een gevolg.

Hartverwarmend

Hartverwarmend werd het gisteren meteen toen George door een vol Sportpaleis uitbundig verwelkomd werd. Vanachter een groot gordijn kwam hij tevoorschijn, zachtjes heupwiegend tussen de twee flanken van zijn symfonisch orkest. Openingsnummer 'Through' groeide net als de Danteske tekeningen op de achtergrond uit tot een groots geheel... waar evenwel een vreemd vervolg aan gebreid werd.

Bij het tweede nummer mocht het orkest schakelen naar swingbandritme voor 'My baby just cares for me', een cover van Nina Simone. Beetje vreemde overgang, temeer omdat de strakke projecties op de achtergrond helemaal niet bij de sfeer van dat oude nummer pasten.

Goedenavond Aantwerpen

Ingetogen intiem was het bij momenten zeker, en het siert George dat-ie de bon mots ’goedenavond Aantwerpen’ geleerd had, maar net te vaak had je het gevoel dat je naar een generale repetitie stond te kijken. Eentje waarbij de songs te braaf passeerden, waarbij het enthousiasme niet uit de zaal dampte, waarbij het volume zeker niet te hard stond.

Misschien is het wat vroegtijdig om te besluiten, maar ondanks de symfonische meerwaarde misten we de funky, stomende George die live nog harder kan stralen dan een discobol. In plaats van de blinkende jukebox bij ’s mans vorige doortocht, kreeg het Sportpaleis gisteravond te vaak verarmde versies van (al dan niet eigen) hits. Te vaak klatergoud in plaats van echt goud, te vroeg kerstmis met deze formule.

Vocaal viel er weer niks op af te dingen, dat willen we wel nog meegeven. Goed bij stem, geen noot die fout zat. En ook om zijn fans moet George zich vooralsnog niet bekommeren: die waren weer in grote getale aanwezig. Alleen: te vrezen valt dat George met dit concept niet veel nieuwe zieltjes zal winnen. En wil hij dat wel, dan zal hij zoals generatiegenote Madonna spannender wegen moeten inslaan. Wedden dat-ie het kan, deze kanjer?

Kristof BOHEZ

.

Nu in het nieuws