"Geëlektrocuteerd om me van homofilie te genezen"

Een Amerikaanse jongen werd toen hij 12 jaar was gemarteld omdat hij zich aangetrokken voelde tot jongens in plaats van meisjes. Bijna een decennia later heeft hij zijn verhaal gedaan.

ssimons

Samuel Brinton werd brutaal in elkaar geslagen door zijn vader, die lid was van de Southern Baptists, toen hij hem vertelde dat zijn vriendjes een Playboy gevonden hadden en dat hij niet opgewonden raakte omdat dit enkel bij zijn beste vriendje gebeurde. Brinton werd wakker in een ziekenhuis. Er zouden nog rammelingen volgen, waarvan er zes opnieuw in het ziekenhuis eindigden.

Brinton werd daarna verteld dat hij aids had en dat hij de enige overgebleven homofiel in het land was - de overheid had alle anderen vermoord.

Maand in de hel

De jongen onderging vervolgens pijnlijke therapieën die hem van zijn homofilie moesten genezen. Brinton spreekt van een maand in de hel.

Zo kreeg hij kleine naalden in zijn vingers gestoken, werd hij verbrand, moest hij ijs vasthouden en werd hij herhaaldelijk geëlektrocuteerd - terwijl hij foto's van naakte mannen te zien kreeg. Wanneer hij foto's van mannen en vrouwen samen zag, gebeurde er niets. Het idee was pijn te associëren met intimiteit tussen mannen.

Brinton klom na maanden van foltering op het dak van een gebouw, met de bedoeling zijn dood tegemoet te springen. Zijn moeder probeerde hem naar beneden te lokken met de woorden: "Ik zal weer van je houden als je verandert".

Doodschieten

Brinton besloot het slim aan te pakken, kroop van het dak en vertelde zijn moeder dat de therapie geholpen had. Zijn ouders deden vervolgens alsof er niets gebeurd was. Jaren later kwam hij opnieuw uit de kast. "Mijn vader heeft me gezegd dat hij me zal doodschieten indien ik thuis nog een voet binnenzet."

Bekijk via YouTube ook dit interview met Brinton:

Foto YouTube

Nu in het nieuws