Antwerpen eerste Fair Trade Provincie

De provincie Antwerpen beantwoordt aan alle vooropgestelde criteria en mag als eerste in Vlaanderen de titel Fair Trade-provincie voeren.

coel wim

Omdat de Kalmthoutse trekkersgroep zich van meet af aan volop achter het provinciale initiatief heeft geschaard, mochten zij als gastploeg de bekendmaking van de provinciale titel ondersteunen.

Naast Kalmthout zijn ook Essen, Wuustwezel, Brecht, Malle, Zoersel, Wijnegem, Schoten en Stabroek in de regio al erkende Fair Trade-gemeente.

  “Het behalen van de erkenning was misschien nog wel de gemakkelijkste stap”, vertelt Inga Verhaert (sp.a), gedeputeerde voor Noord-Zuidbeleid.

“Nu komt het er op aan om voldoende lokale producenten te motiveren om volgens de Fair Trade-principes te handelen. En ook bij de consument is er natuurlijk nog heel wat bewustwordingswerk. Al blijkt uit een studie dat intussen toch al 43 % van onze bevolking al minstens één keer een Fair Trade-product heeft gekocht. Maar ik ben ervan overtuigd dat er nog een grote groeimarge is. Dit verhaal verbindt mensen en dat biedt toekomst voor iedereen”, besluit Inga Verhaert enthousiast. Wim CoelMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio