Duivels kloppen Kazachstan en hebben alles in eigen handen

De Rode Duivels hebben vrijdagavond de EK-kwalificatiematch tegen Kazachstan met 4-1 gewonnen. Indien de Belgen volgende week dinsdag een stuntzege kunnen behalen tegen Duitsland, mogen ze barragematchen spelen die zullen beslissen over EK-deelname of thuisblijven.

ssimons

Bondscoach Leekens had voor een ultra-offensieve ploeg gekozen en dat betaalde zich uit met twee doelpunten voor de rust; Simons scoorde de 1-0 op penalty, Hazard verdubbelde de score luttele minuten later met een mooie actie tot 2-0.

Na de rust bleven de Belgen heer en meester; Kompany maakte er meteen 3-0 van. Op het uur kwamen de bezoekers bovendien met een mannetje minder te staan, na de uitsluiting van Koergoelin.

De situatie werd er voor de Kazachen niet beter op toen Jevstignejev een own-goal maakte: 4-0. Noerdauletov kon via een penaltydoelpunt de eer redden: 4-1.

Duitsers kloppen Turkije

In de groep van de Duivels won Oostenrijk met 1-4 van Azerbeidzjan. Veel belangrijker voor de Belgen was de uitslag van Turkije - Duitsland. De Duitsers wonnen met 1-3, waardoor Turkije geen punten scoorde.

Indien de Belgen winnen van Duitsland, zijn ze zeker van barragematchen. Bij een gelijkspel mogen de Turken hun partij niet winnen. Van Buyten pakte geel en is geschorst voor de partij tegen Duitsland.

Scheidsrechter: Mazic (Ser).

BELGIË: Mignolet, Ciman, Van Buyten, Kompany, Vertonghen, Witsel, Simons (75' Defour), Dembele, Mertens, Hazard (64' Odjidja), De Camargo (73'Ogunjimi).

KAZACHSTAN: Loginovski, Moechtarov, Kirov, Karpovitsj, (75' Sjachmetov), Rozjkov, Koekejev, (61' Noerdauletov), Jevstignejev, Moezjikov, Tazjimbetov (58' Ostapenko), Koergoelin, Chiznjisjenko.

Doelpunten: 40' Simons 1-0 (pen), 43' Hazard 2-0, '49 Kompany 3-0, Jevstignejev 4-0 (own), 86' Noerdauletov 4-1 (pen).

Gele kaarten: Karpovitsj, Van Buyten.

Rode kaarten: 60' Koergoelin (tackle).

MEER OVER Kazachstan

Meer voetbalnieuws