"Ronald Janssen blijft genieten"

Ronald Janssen blijft genieten

"Ronald Janssen blijft genieten"

Print
De deskundigen die het onderzoek hebben gevoerd naar de geestestoestand van Ronald Janssen, hebben geen fraai beeld geschetst van de man. "Een wolf in schaapskleren", liet psychiater Chris Dillen optekenen. "En hij blijft van dit alles genieten", vulde zijn collega Frédéric Declercq nog aan.

Lees ook: "Janssen is een intelligente wolf in schaapsvacht"

Volgens de deskundigen is Janssen een psychopaat die geen spijt kan of wil betonen richting de nabestaanden van zijn slachtoffers - vrijdag waren vader Appeltans en moeder Van Uytsel heel de dag afwezig. Er is volgens hen ook geen sprake van affectieve agressie (in een vlaag van woede iemand doden) maar wel van predatorische: Janssen plande zijn daden en/of ging op zoek naar slachtoffers.

Meester Vander Velpen vroeg of de moordenaar eigenlijk nog altijd geniet van de beelden die hij heeft van de verkrachtingen. "De pers limieten opleggen, zeggen dat hij niet verder wil praten,… Hij blijft ervan genieten. De kans op recidive is groot", was het besluit.

Rugpijn

Op het einde van de zitting vroeg meester Vermassen nog aan Janssen, die tijdens de uiteenzettingen van de deskundigen bijna heel de tijd smalend lachtte, waarom hij in 2010, toen het onderzoek al in een ver stadium zat, aan de twee psychologen die een tegenexpertise wilden opmaken de eerste versie van zijn verhaal vertelde.

"Ik zie de 'onlogica' daar niet van", antwoordde hij. "Ik ben de laatste maanden met meester Miskovic dieper in het dossier gegaan en de feiten van Annick heb ik herbekeken. Toen ik met de psychologen sprak, geloofde ik in het eerste verhaal: toen moest ik een verhaal hebben."

"Wat mij frappant is opgevallen, is dat ik geheugenverlies simuleer en geen rugpijn zou hebben", week Janssen vervolgens af van de kwestie. "Maar waarom daar dagen aan besteden? Ga dan naar die dokter en vraag het…"

Herlees de tiende dag van het proces tegen Ronald Janssen:

FiVr

.

Nu in het nieuws