Heraanleg Kasteelstraat begint dag na jaarmarkt

Print
Duffel - Een aannemer begint op dinsdag 18 oktober aan de heraanleg van de Kasteelstraat in Duffel. Hierdoor wordt parkeren aan beide zijden mogelijk.
"We gaan de voetpaden heraanleggen en versmallen. Zo krijgen we plaats om aan beide zijden van de straat parkeerstroken aan te leggen, waardoor het aantal parkeerplaatsen nagenoeg verdubbelt. De aannemer voert de werkzaamheden in vier fasen uit. In de eerste fase wordt gewerkt tussen de Wouwendonkstraat en de Nieuwstraat, aan de zijde van de pare huisnummers", zegt schepen van Openbare Werken Luc Wuyts (CD&V).

"Hierbij voeren we eenrichtingsverkeer in van de Wouwendonkstraat naar de Nieuwstraat. Het huidige voetpad aan de onpare zijde delen we op in een voetpad en een fietspad om de fietsers toe te laten van de Nieuwstraat terug richting Wouwendonkstraat te rijden. Dit deel van de Kasteelstraat behoort immers tot een belangrijke schoolroute."

De werken zullen ongeveer twee maanden duren en worden uitgevoerd door de firma Houwelyckx NV uit Sint-Katelijne-Waver mits de som van 131.566 euro", besluit Luc Wuyts.

Het volledige artikel leest u in de zaterdageditie van Gazet van Antwerpen.

Chris VAN ROMPAEY

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio