Celstraffen voor afpersers uit Stabroek

De Antwerpse strafrechter heeft Maxim V. (20) en Mohamed L. (18) uit Stabroek vrijdag veroordeeld tot respectievelijk achttien maanden cel, waarvan de helft effectief, en een werkstraf van 120 uur voor afpersing. De twee dwongen een man drie uur lang van de ene bankautomaat naar de andere te rijden om geld voor hen af te halen.

jrosquin

Toen Dennis A. en twee passagiers op 5 december 2010 naar zijn woning in Hoevenen reden, stonden de beklaagden hem daar op te wachten. Ze hadden nog een kwestie uit het verleden met hem te regelen. Maxim V. gaf hem een vuistslag in het gezicht en de beklaagden stapten mee in de wagen.

Achtergelaten op parking

Ze eisten alle gsm's op en Dennis A. moest naar een jeugdhuis in Hoevenen rijden. Op de parking kregen de twee passagiers hun gsm terug, maar zonder sim-kaart, en werden ze daar achter gelaten. Dennis moest met de beklaagden naar een geldautomaat op het Sint-Jansplein in Antwerpen rijden, waar hij 500 euro afhaalde.

De beklaagden eisten nog 150 euro en dwongen het slachtoffer om hen drie uur lang van de ene bankautomaat naar de andere te rijden. Telkens zonder resultaat. Ze probeerden zelfs automaten in Nederland. Toen de afhaling ook na middernacht mislukte, lieten ze Dennis gaan.

Het slachtoffer krijgt een schadevergoeding van 1.070 euro.Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio