Geen Olympische Spelen voor Alessandro Petacchi

Geen Olympische Spelen voor Alessandro Petacchi

Geen Olympische Spelen voor Alessandro Petacchi

Print
De Italiaanse wielerbond is niet van plan haar selectiebeleid te wijzigen na de beslissing van het TAS om dopingzondaars toch toe te laten op de Olympische Spelen. Topspurter Alessandro Petacchi, die in 2008 een jaar werd geschorst voor het gebruik van salbutamol, mag zijn olympische ambities voor Londen 2012 dus opbergen.

"We houden vast aan onze ethische code. Alessandro Petacchi selecteren kan dus niet", zegt bondsvoorzitter Renato Di Rocco. "Wij volgen een bepaalde lijn. We spreken niet over sancties maar we hebben wel een aantal bepaalde criteria vastgelegd om het shirt van de azzurro te mogen dragen."

Donderdag besliste het Internationaal Sporttribunaal dat sporters die betrapt zijn op doping en daarvoor een schorsing van meer dan zes maanden kregen, wel mogen deelnemen aan de eerstvolgende Olympische Spelen.

Het TAS ging daarmee in tegen het olympisch charter van het Internationaal Olympisch Comité. Dat bepaalt dat elke atleet die meer dan zes maanden is geschorst wegens overtreding van het dopingreglement, niet mag deelnemen aan de Spelen die volgen op het einde van de schorsing.

Foto Photo News

Meer sportnieuws