Project Paard en foto-expo culturele blikvangers op jaarmarkt

Print
Boom - Vanaf vandaag staat Boom het hele weekend in teken van de jaarmarkt. Maandag is de apotheose met jaarmarktdag. Zaterdagnamiddag is er een dansfeest en het Project Paard en de Boomse foto-expo zijn niet te missen.
Alle klassiekers zijn opnieuw te beleven: de Grote Jaarmarktquiz (7 oktober), de Jaarmarktprijs wielrennen en 's avonds vuurwerk gevolgd door Boom Swingt op zondag 9 oktober en jaarmarkt zelf op maandag 10 oktober. Nieuw is de dansnamiddag op zaterdag 8 oktober met Dj Piet Keizer van Radio Minerva in de feesttent aan de Heldenplaats op zaterdag 8 oktober van 14 tot 17 uur. "De DJ brengt de crooners en evergreens van Sinatra tot Vera Lynn tot leven. Geen enkel muziekgenre wordt uit de weg gegaan. We mikken hier op een wat ouder publiek die nog jong van hart zijn", verduidelijkt schepen voor feestelijkheden Peter De Ridder.

De geschiedkundige groep Ten Boome en het CC De Steiger brengen een tentoonstelling onder de noemer 'terugblik op de jaarmarkt'. De echte Boomse hondjes, een historische gemeenteraadsbeslissing van 1828, een authentiek autootje van een oude kermismolen, een affiche van 1904, krantenknipsels uit de tijd van toen, tot zwart wit foto’s uit het gemeentearchief,... de expo biedt voor elke Bomenaar, ongeacht leeftijd, een nostalgische (terug)blik.

Ook de Boomse kunstenaars laten zich weer opmerken met hun 'Project Paard', dat net als de vele andere kunstprojecten in de schoot van Café des Artistes is ontstaan. "Aan het 'project Paard' werken een vijftiental kunstenaars mee en hun 'beestjes' kan je in het jaarmarktweekend bekijken in zaal Feestpaleis, Col. Silvertopstraat 13", zegt initiatiefnemer en kunstenaar Eddy Thomas (76).

De preventiedienst Den OOgen Boom blaast vijftien kaarsjes. Hoofdbedoeling blijft kort op de bal te spelen bij problemen of overlast en de levenskwaliteit van de burgers te verbeteren. Om deze vijftiende verjaardag te vieren nodigen ze zaterdagavond 8 oktober iedereen om 20 uur uit in de feesttent op de Heldenplaats. Het wordt een feestje met humor, dans en taart. Voor alle jaarmarkt info: www.boom.be.

Jan BOEY
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio