Oud-klooster verrijst als kinderopvang

Oud-klooster verrijst als kinderopvang

Oud-klooster verrijst als kinderopvang

Print
Beveren-Waas - Het klooster in de Sint-Laurentiusstraat wordt omgebouwd tot buitenschoolse kinderopvang. Er komen 24 opvangplaatsen.

In Verrebroek is er al geruime tijd vraag naar extra buitenschoolse kinderopvang. Basisschool De Verrekijker biedt wel voor- en naschoolse opvang aan, maar in de vakanties moeten de ouders noodgedwongen een oplossing zoeken in de buurgemeenten Vrasene en Kieldrecht.

Het voormalige klooster in de Sint-Laurentiusstraat is de oplossing voor het opvangprobleem. Het bevindt zich naast basisschool De Verrekijker en werd door de vzw Katholieke Scholen aan de gemeente in erfpacht gegeven voor een symbolische euro per jaar.

De gemeenteraad zette recent het licht op groen voor een grondige verbouwing en het ontwerp is intussen klaar. Zo wordt de kapel hersteld om de stabiliteit te verzekeren. Aan de voorzijde van het klooster komt er een binnenspeelruimte, die van de straat afgeschermd wordt door een hekwerk, dat later mogelijk klimopbegroeiing krijgt. Ook aan de achterkant van het gebouw komt er een speelruimte.

Voorts komen er op de benedenverdieping aangepast sanitair voor de kinderen, een personeelsruimte en een eetruimte met keuken. In totaal zijn er 24 opvangplaatsen ter beschikking. De kostprijs van de werkzaamheden bedraagt 323.402 euro.

De bovenverdieping van het klooster zal voorlopig niet gebruikt worden voor kinderopvang. Ze blijft gereserveerd als opslagruimte van de school en krijgt een nieuwe buitentrap.

Mogelijk zal de verdieping op termijn wel gebruikt worden als blijkt dat de capaciteit van de kinderopvang moet uitbreiden. In dat geval zijn er extra werkzaamheden nodig, maar de gemeente verwacht niet dat het zo’n vaart zal lopen. Ze hoopt dat de nieuwe opvang die van Kieldrecht kan bufferen. Ook daar zijn 24 plaatsen, maar wordt er gewerkt met een wachtlijst.

STTI

Foto: Gert Cools

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio