"Shana heeft nog even geleefd, Kevin was meteen dood"

Nadat donderdag de gruwelijke details over de moord op Annick Van Uytsel werden toegelicht, kreeg de familie van de slachtoffers vandaag die van de moord op Kevin Paulus en Shana Appeltans te horen. "Shana moet na de drie schoten nog even geleefd hebben, Kevin heeft de twee schoten in het hoofd geen 15 seconden overleefd", vertelde wetsdokter Werner Jacobs.

fvranckx

Lees ook: Janssen: "Shana was volledig verkoold, je kan niet meer zien of ze naakt was"

Nadat Janssen Kevin en Shana op 2 januari 2010 had doodgeschoten in een Halense plantage, stak hij de wagen van Kevin in brand. Shana lag op de achterbank, Kevin in de koffer. Janssen gebruikte daarbij benzine, wat het vuur heel hevig maakte.

"Het lichaam van Kevin was verkoold, maar het lichaam van Shana was 'thermisch' nog meer beschadigd. Haar ribbenkast was witgeblakerd, terwijl het bij een gewone brand normaal zwartgeblakerd moest zijn", legde wetsdokter Jacobs uit.

"Ze moet na de drie schoten ook nog even geleefd hebben. Dat blijkt uit het vocht dat in de longen zat. Ik ga er wel van uit dat ze het bewustzijn snel verloren is, gezien de twee schoten door de hersenen. Kevin daarentegen heeft de twee schoten in het hoofd geen 15 seconden overleefd."

"Bent u het met mij eens dat dit voor een meisje van 18, die opeens het bloed van haar vriend op zich krijgt, een bijzonder traumatische ervaring moet zijn?", vroeg meester Helsen aan de dokter, doelend op de aanklacht "foltering". "Daar moet je geen wetenschapper voor zijn. Dat is zo", antwoordde Jacobs.

Ondertussen was ook de moeder van Shana (foto) buiten blijven staan.

MEER OVER Ronald Janssen

Nu in het nieuws