Leerlingen De Parel gaan de boer op

Leerlingen De Parel gaan de boer op

Leerlingen De Parel gaan de boer op

Print
Kasterlee - De kinderen van De Parel maakten van heel dichtbij kennis met het landelijke leven in Lichtaart (Kasterlee).

Het is bijna verontrustend dat jongere generaties, zelfs in een nog betrekkelijke landelijke gemeente als Lichtaart, zo weinig vertrouwd zijn met het boerderijleven. Daar bracht de Lichtaartse basisschool De Parel deze week verandering in, want met alle leerlingen trok ze de boer op. Dat gebeurde zelfs behoorlijk letterlijk.

Zo ontfermden de kinderen zich over enkele boerderijen in de Kastelse deelgemeente. Daar legden ze aan fietsende ouders uitvoerig de werking van een paardenfokkerij, geitenboerderij of melkveehouderij uit. De speelplaats en het voetbalveldje van de school veranderden dinsdag tijdelijk in een heuse beestenmarkt met koeien, schapen en pluimvee. Ze bekwaamden zich donderdag in oude boerenspelen als patatslaan, koeiengooien of ringsteken. De week eindigt vandaag, vrijdag, met een circus waarin kleine huisdieren de sterren vormen.

Landbouwkinderen

“De bedoeling van het project is om kinderen en ouders weer dichter bij de landbouw te brengen. Voor het project kregen we van Boerenbond en Cera 2.500 euro financiële steun”, zegt Lydie Verschueren, directrice van De Parel. “Toevallig zitten enkele kinderen van landbouwers op onze school en zij wilden heel graag meewerken. De reacties van de betrokkenen zijn heel enthousiast. De kinderen zijn dol op de dieren en nogal wat ouders waren verbaasd dat die boerderijen zo modern zijn.”

HO

Foto: Joren De Weerdt

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio