Chauffeurs verslepen signalisatie op de Ranstsesteenweg

Nog tot eind november kan u de Ranstsesteenweg tussen Broechem en de Liersesteenweg niet gebruiken. Heel wat chauffeurs zien dat anders en verslepen eigenhandig de werfsignalisatie.

Liekens Sylvain

Aannemer Hoogmartens uit Opglabeek begon in augustus met het herstellen van de vorstschade aan het fietspad en de rijweg. Eerst wordt het fietspad opgeknapt. Daarna komt de rijweg aan de beurt.

De ingreep begint aan de rotonde van de Broechemse Van den Nestlaan richting Liersesteenweg. Alleen het werfverkeer en het plaatselijk verkeer kan nog gebruik maken van de Ranstsesteenweg die dan tot één rijvak wordt gereduceerd. Om de veiligheid van de arbeiders te garanderen wordt de maximale snelheid 30 per uur. De steenweg wordt ter hoogte van de voetbalvelden helemaal afgesloten, alleen fietsers zullen daar nog kunnen rijden. Van bij de start van de werkzaamheden worden verkeersborden beschadigd ,verplaatst en verwijderd door haastige chauffeurs. De werfsignalisatie wordt daarom aangepast en de politie zal regelmatig komen kijken en overtreders op de bon zetten.

Sylvain Liekens

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio