Nicolas Roche wint bergrit in Ronde van Peking

Nicolas Roche wint bergrit in Ronde van Peking

Nicolas Roche wint bergrit in Ronde van Peking

Print
Nicolas Roche heeft vrijdag de derde rit in de Ronde van Peking op zijn naam geschreven. De Ier van de Franse formatie Ag2r-La Mondiale was sneller dan zijn twee vluchtgezellen.

Het peloton kreeg in China vandaag de koninginnenrit voorgeschoteld. Onderweg drie beklimmingen van eerste categorie, maar de slotfase was vlak.

Adriano Malori (Lampre), Mikel Landa (Euskaltel) en Lloyd Mondory (Ag2r) gingen samen op pad. Ze kregen later het gezelschap van Martijn Keizer en Lieuwe Westra van Vacansoleil en van Chris Anker Sørensen (Saxo Bank).

De groep viel uit elkaar op de voorlaatste klim. De hergroepering volgde.

Op de slotklim naar Erpuliang, met de top op 12 kilometer van de streep, kon Roche samen met Christopher Froome (Sky) en Philip Deignan (RadioShack) wegrijden. Het trio hield nipt stand.

Nick Nuyens (Saxo Bank) werd vijfde. Tony Martin blijft leider.

Eijssen

Een vreemd ongeluk deed wielrenner Yannick Eijssen vrijdag in het ziekenhuis belanden in de finale van de derde rit van de Ronde van Peking.

Een helikopter die te laag vloog, deed door de luchtverplaatsing de reclamepanelen loskomen. De Limburgse neoprof van BMC Racing Team kwam daardoor ten val en werd ook nog aangereden door een motard.

Gelukkig vielen de kwetsuren al bij al nog mee. Eijssen werd geraakt in het aangezicht en aan de tanden en werd voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis.

Meer sportnieuws