Bart Peeters last muzikaal sabbatjaar in

Bart Peeters last muzikaal sabbatjaar in Na vier studioalbums, tien jaar ononderbroken toeren en zeshonderd uitverkochte concerten in Vlaanderen en Nederland, neemt Bart Peeters een ‘muzikale adempauze’. “Dit is geen verdwijntruc”, benadrukt hij.

Zijn eerste Nederlandstalige soloalbum, Het plaatje van Bart Peeters uit 2002, werd in een mum van tijd het plaatje van vele duizenden Belgen en Nederlanders en zette de toon voor een decennium waarin nieuwe studioalbums - Slimmer dan de zanger, zanger, De hemel in het klad en De ideale man – afgewisseld werden met uitverkochte tournees doorheen België en Nederland. Daarnaast won Peeters drie jaar op rij de MIA voor Beste Nederlandstalige Artiest.

“Dit is geen verdwijntruc”, benadrukt de Boechoutse zanger. We hebben vier platen gemaakt in tien jaar tijd, dat is best veel. We doorbreken nu wat bijna logisch werd: de vijfde plaat komt er niet in 2012. Ze komt er pas nadat we allemaal een frisse neus zijn gaan halen... Want dat zouden de mensen bijna vergeten: dat Piet Van Den Heuvel, Emile Verstraeten, Mike & Ivan Smeulders en Abdellah Marrakchi ook een muzikaal bestaan hebben buiten het groepje waarmee we nu al jaren op de baan zijn.”

Rwanda

Momenteel bevindt Peeters zich in de studio. In november verschijnt de verzamelaar Het beste en tot nog eens!. Wie nog kaarten heeft voor één van de tien extra concerten in oktober en november, moet zich geen zorgen maken. Peeters maakt zijn concerttournee af, maar benadrukt dat deze extra voorstellingen voor onbepaalde duur de laatste zijn.

Of dat betekent dat hij meer op tv te zien zal zijn, is nog maar de vraag. Als er hierdoor extra tijd ontstaat om voor tv te werken, is dat mooi meegenomen, maar bij monde van broer/manager Stijn Peeters laat Bart weten dat er nog andere dingen zijn waar hij tijd in wil steken. In het peterschap van Artsen Zonder Vakantie bijvoorbeeld, de hulpverleningsorganisatie waarmee hij eind november naar Rwanda trekt.

STVA

www.bartpeeters.net

Nu in het nieuws