Motorstoring niet de oorzaak van crash in East River

Motorstoring niet de oorzaak van crash in East River

Motorstoring niet de oorzaak van crash in East River

Print
Ondanks de eerste vermoedens is een motorstoring niet de oorzaak geweest van de dodelijke helikoptercrash dinsdag in New York. Dat verklaarde de Transportation Security Administration (NTSB) donderdagavond in New York.

Tijdens de eerste verhoren verklaarde de piloot dat er blijkbaar iets schortte aan de motor. Een helikopter met vijf mensen aan boord stortte dinsdag in de East River in New York. Een toeriste overleed, drie andere passagiers en de piloot overleefden de crash.

De overleden vrouw was naar Manhattan gekomen om haar 40ste verjaardag te vieren. De moeder en de vriendin van het slachtoffer zijn levensgevaarlijk gewond geraakt en verkeren na twee dagen nog altijd in kritieke toestand. Ook de stiefvader van het slachtoffer liep verwondingen op.

Uit de bevindingen van de NTSB is verder niet noodzakelijk af te leiden dat een fout van de piloot dan de oorzaak vormt van de crash. Experten onderzoeken nu of andere technische storingen of plotselinge windstoten iets te maken hebben met het ongeval.

De piloot staat gekend als een goed vliegtuigbestuurder.

.

Nu in het nieuws