Reizigers zijn overvolle bussen tussen Kessel en Lier meer dan beu

Als Nicky Gijbels 's morgens op weg naar haar school in Lier op de bus staat te wachten, gebeurt het heel regelmatig dat die gewoon doorrijdt. De buschauffeur laat de 19-jarige studente haartooi en de andere reizigers gewoon staan omdat de bus overvol zit.

De dagelijkse tocht van het centrum van Kessel naar het KTA in Lier is voor Nicky een bron van stress geworden. "Ik sta elke dag om 7.30u te wachten op de bus. Mijn les begint pas om 8.15u, dus dat is ruim op tijd voor die paar kilometer. Maar ik zie elke morgen twee, drie of zelfs meer bussen voor mijn neus passeren zonder dat ze stoppen. De reden is dat de voertuigen al veel te vol zitten. Zeker als we met een grote groep staan te wachten, laat de chauffeur ons meestal staan. Gevolg is dat ik al verschillende keren te laat in de les aankwam en ik nu strafstudie heb", vertelt Nicky.

"Het probleem is bij ons gekend, maar het is moeilijk op te lossen", geeft Koen Peeters van De Lijn Antwerpen aan. "Er is op dit moment een capaciteitsprobleem tussen Kessel en Nijlen, dat mede wordt veroorzaakt door de wegwerkzaamheden (aan de Liersesteenweg, BePr) die daar bezig zijn. Daardoor is het voor de bussen moeilijk om de timing te respecteren, waardoor soms iedereen op dezelfde bus wil stappen. Een mogelijk oplossing zou zijn om de standaardbussen tijdelijk te vervangen door gelede bussen. Maar eerlijk gezegd denk ik niet dat dat haalbaar is omdat er geen budgettaire ruimte is. Een grotere bus kost namelijk ook meer centen. Ik vrees dat er voor de reizigers niet veel anders zal opzitten dan te wachten tot de werkzaamheden voorbij zijn en de druk op piekmomenten iets minder wordt."

Lees het volledige verhaal in de vrijdagkrant van Gazet van Antwerpen.

Bert Provoost

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio