Moord Schellebelle: Vader Prosper 20 kilogram vermagerd

In Serskamp (Wichelen) is donderdag een tweede reconstructie gehouden in het onderzoek naar de moord op aannemer Eddy Van Der Borght (37) uit Schellebelle. De man werd koelbloedig afgemaakt op de oprit van de ouderlijke woning. Zijn familie bleek schuldig.

kscherpenberg

De speurders leidden de schutters naar een loods achter de woning van een struisvogelkweker. Daar zouden David Coppens en Sabrina Verplaetse in de week voor de moord meermaals geoefend hebben met geluidsdempers.

Ook werd de rol van de vrijgelaten François S. en Ingrid W. overgedaan. Die intussen vrijgelaten mensen lieten de wapens na de moord verdwijnen. De geluidsdempers zijn nog steeds spoorloos. Eén van de wapenladers werd aangetroffen in een naburige vijver.

Prosper Van Der Borght, de 70-jarige pater familias die het moordplan bedacht, leek opvallend mager. Hij zou al twintig kilo verloren zijn.

Zijn kleindochter Candy, ook betrokken bij de zaak, was niet bij de reconstructie aanwezig. Zij is hoogzwanger. Zij zou volgende week al bevallen. Zus Kelly was er wel deels bij. Zij gaf haar grootvader een smakkerd.

Vastgoed

Jobs in de regio