Sexy campagne: Politica trekt bh uit (video)

Katarzyna Lenart, een 23-jarige kandidate voor de parlementsverkiezingen zondag in Polen, heeft beslist om op een wel erg merkwaardige manier aan populariteit te winnen bij het Poolse kiezerspubliek. In een video verspreid via YouTube gaat ze uit de kleren, tot groot ongenoegen van haar sociaal-democratische partij SLD, die sterk gekant is tegen de campagnestunt.

kscherpenberg

In een video van 40 seconden speelt Katarzyna Lenart langzaam haar kleren uit. Als ze tot slot haar beha uittrekt, verbergt de boodschap "censuur" haar borsten, gevolgd door de slogantekst "Wil je meer? Stem voor SLD. Wij zijn de enigen die meer kunnen geven".

"Dergelijke electorale video's zouden niet mogen bestaan", verklaarde Tomasz Kalita, woordvoerder van Lenarts partij, aan het Poolse dagblad Gazeta Wyborcza. "Elke kandidaat heeft het recht om zijn campagnemateriaal voor te bereiden, maar er zijn grenzen", voegde hij eraan toe.

De kandidate is een studente politieke wetenschappen. Ze komt op in Lublin, in het oosten van Polen. "Ik heb beslist om te choqueren. (...) Er is niets vulgairs aan mijn video. Mijn campagne is gericht naar de jongeren", aldus Lenart.

Bekijk het clipje dankzij YouTube:

MEER OVER Polen