Kompany: "Ik geloof nog in een zes op zes" (video)

"Ik zeg niet dat we Duitsland zullen kloppen. Maar we hebben wel de ploeg, die zo'n stunt kan verwezenlijken", aldus Vincent Kompany. "Ik geloof in een zes op zes. Daarvoor moet je echter eerst Kazachstan verslaan, de rest is nu nog niet van tel."

Jij was in Azerbeidjan de eerste om te zeggen: het kan nog!

Vincent Kompany: "Zolang je mathematisch een kans maakt om door te stoten, moet je daar ook voluit in geloven. Winnen tegen Kazachstan en we doen sowieso mee tot de laatste wedstrijd. Zelfs als Turkije wint tegen Duitsland. Dan nog moeten ze iets pakken in de slotmatch thuis tegen Azerbeidzjan. Vergeet niet dat Turkije thuis tegen Kazachstan pas diep in blessuretijd de winning-goal wist te maken."

Toch kan je pas echt beginnen hopen op een mirakel als Duitsland wint in Turkije. Waar zouden ze de motivatie nog halen?

"Ik heb nog nooit een Duitse ploeg gezien, die niet voluit voor de zege ging. Bovendien hebben ze zichzelf een nieuw doel opgelegd, ze willen al hun tien EK-kwalificatiematchen winnen. Vandaag is dat voor ons een voordeel, dinsdag kan dat een nadeel worden."

Wil je tijdens de wedstrijd op de hoogte gehouden worden van de tussenstand in Turkije-Duitsland?

"Nee, want dat helpt ons geen stap vooruit. Wij moeten in eerste instantie winnen, daar moet al onze concentratie naar toe gaan. Daarna zien we wel."

Onze reporter heeft alvast een boodschap voor Romelu Lukaku. Bekijk ze via YouTube:

MG

Meer voetbalnieuws