Stad sluit Oude Stadsfeestzaal door asbest

Begin 2014 wordt gestart met de restauratie van de Oude Stadsfeestzaal in de Frederik De Merodestraat. Momenteel is er een vooronderzoek naar die restauratiewerkzaamheden aan de gang.

Christof Willockx

"De onderzoekers hebben ontdekt dat de oude golfplaten en het oude verfmateriaal op de zolder mogelijk asbest bevatten. Als er platen of andere materialen worden verschoven, kan er dus asbest vrijkomen en is er een potentieel gevaar. Omdat we geen enkel risico willen lopen, hebben we beslist om de Oude Stadsfeestzaal te sluiten", zegt schepen van Cultuur Frank Nobels (CDO). In de komende dagen zal het stadsbestuur samen met de experten een saneringsplan uitwerken. Volgens Nobels is het nog niet duidelijk wanneer de zaal terug open gaat.

Ontgoocheld

Door de sluiting kan het kunstwerk 'The Painter's Enemy' van de Waalse kunstenares Edith Dekyndt niet meer aan het publiek worden getoond.

"Mijn kunstwerk bestaat uit allerlei beelden die het groeiproces van planten op muziek zetten. De muziek komt uit een theremin, een elektronisch instrument dat klanken produceert door de afstand van de beelden tot twee antennes te laten variëren. Naast dat muziekinstrument zijn er nog veel installaties en muurtekeningen nodig om het kunstwerk uit te beelden. Het duurde zelfs vijftien dagen om alles in de Oude Stadsfeestzaal op te stellen. Natuurlijk ben ik heel ontgoocheld over de sluiting, maar langs de andere kant wil ik niet dat mensen een ongeluk krijgen als ze mijn kunstwerk bezoeken", reageert Edith Dekyndt.

Het volledige artikel staat in Gazet van Antwerpen van vrijdag 7 oktober.
CWil
Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio