1 / 7
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Vrouwen kunnen (nog altijd) niet parkeren

In Leuven is donderdag rond half negen nog maar eens bewezen dat vrouwen en parkeren niet samengaan. In de Burgemeesterstraat, rechtover de oude filmzaal 'Studios', reed een wagen zomaar over een geparkeerde wagen. Er vielen geen gewonden. Wat de automobiliste bezielde, is vooralsnog onduidelijk.

pirombouts

Ooggetuige Alexander Eeraerts (21) wandelde op het ogenblik van het voorval door de Burgemeesterstraat. "Ik hoorde eerst een knal en zag daarop twee koplichten op ooghoogte. Daarop dook ik weg, niet wetend wat er gebeurde. Ik hoorde wel nog dat de chauffeur gas aan het geven was, proberend om over de geparkeerde auto te rijden."

Onstabiel

"Toen we beseften wat er gebeurd was, zijn enkelen omstaanders de straat opgegaan om te gaan helpen. Ik vertrouwde het hele zaakje niet: de Fiat stond erg onstabiel op de BMW. Een zestal mensen hebben de wagen vastgehouden, iemand heeft de sleutel uit het contact genomen en daarop hebben ze de deur aan de rechterzijde geopend."

Op het moment van de reddingsactie wist niemand hoeveel mensen precies in de auto zaten. Het bleek alleen om een chauffeur te gaan, een vrouw van middelbare leeftijd. Het eerste wat de dame deed toen ze bevrijd was, was een sigaret roken.

De politie kwam ter plaatse om de eerste vaststellingen te doen. Vermoedelijk was de bestuurster dronken. Takeldiensten waren snel ter plaatse. Tegen twintig voor tien was er geen vuiltje aan de lucht meer. Alleen is de geparkeerde BMW zijn rechterspiegel kwijt.

PRo

Vastgoed

Jobs in de regio