Vrouw laat gestikte baby achter in toilet kleuterschool

Een vrouw beviel vorige week onverwacht in het toilet van een kleuterschool in Oudergem. Ze liet de baby aan zijn lot over. De ongeboren baby lag nog altijd in het toilet toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen. De moeder is nu in verdenking gesteld van onvrijwillige doodslag.

kscherpenberg

Het drama speelde zich af in kleuterschool Prés des Agnaux in Oudergem. Een poetsvrouw die in de kleuterschool werkte, beviel ter plekke en haar kindje viel in het toilet, zo schrijven de Corelio-kranten.

Twee mensen worden door het gerecht beschouwd als getuigen: een collega poetsvrouw en een opvoedster van de school. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen, lag de baby nog altijd in het toilet. Volgens het Brusselse parket heeft niemand geprobeerd om het kind uit het toilet te halen, laat staan een poging ondernomen om het kind te reanimeren.

Of het kind gered kon worden, is de vraag. Uit de lijkschouwing is immers gebleken dat het kind gestikt is in zijn eigen moederkoek en niet verdronken is in het water van het toilet. Het gerecht gaat er wel van uit dat de baby niet de hulp gekregen heeft die hij of zij verdiende. Het parket denkt dat er misschien sprake is van kindermoord. Uit de lijkschouwing is immers gebleken dat de baby bij de geboorte in leven was en het kind daarna door verstikking is omgekomen.

De moeder van het kind werd maandag door de politie verhoord. De onderzoeksrechter ondervroeg de vrouw en besloot om de vrouw, een moeder van zes kinderen, niet aan te houden. Hij heeft haar wel in verdenking gesteld voor onvrijwillige doodslag door het niet toedienen van de nodige zorgen.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio