Bergen klopt Besiktas en stoot door naar 1e ronde Eurocup

Print
Basketbalclub Bergen heeft zich dinsdag in eigen zaal geplaatst voor de eerste ronde van de Eurocup, de tweede Europese beker na de Euroliga. De Henegouwers hielden in de voorrondes het Turkse Besiktas af. Een week geleden had Bergen de heenwedstrijd in Turkije met 78-70 verloren, maar in eigen huis zette het de puntjes op de i. Het werd 74-63.

Bergen gaat zo met de zeven andere winnaars van deze kwalificatiewedstrijden in de eerste ronde van de Eurocup de strijd aan met tien rechtstreeks geplaatste teams en de veertien teams die uitgeschakeld werden in de voorrondes van de Euroleague. Besiktas komt, net als Aalst en Antwerpen, terecht in de Eurochallenge.

Woensdag probeert ook Oostende nog een ticket voor de eerste ronde van de Eurocup af te dwingen. De kustploeg zit al op rozen, want de heenwedstrijd in en tegen het Zweedse Norrköping werd met 62-88 gewonnen. Op 11 oktober wordt er geloot voor de Eurocup.

Zondag al had landskampioen Charleroi zich geplaatst voor de Euroliga. Het speelt daar in groep C tegen Real Madrid, Maccabi Tel Aviv, Partizan Belgrado, Efes Istanboel en Milaan.

MEEST RECENT