Geen iPhone 5 maar een nieuwe iPhone 4S

Geen iPhone 5 maar een nieuwe iPhone 4S

Geen iPhone 5 maar een nieuwe iPhone 4S

Print
Apple zal dan toch geen iPhone 5 lanceren dit jaar. Op het 'Let's Talk iPhone'-evenement in het hoofdkwartier in Cupertino werd dinsdag wel een upgrade van de iPhone 4 voorgesteld, niet meer door Steve Jobs, maar door de nieuwe topman Tim Cook.

Er werd al lange tijd uitgekeken naar het evenement van Apple. Volgens geruchten zou de langverwachte iPhone 5 gelanceerd worden, maar niets was minder waar. In plaats daarvan stelde Tim Cook, die de zieke Steve Jobs opvolgt, de iPhone 4S voor.

Het toestel, dat dezelfde vorm heeft als de huidige iPhone 4, zou zeven keer sneller zijn dan zijn voorganger. Ook de camera is grondig vernieuwd: een 8 megapixel-sensor in plaats van de 5 megapixel-sensor van de vorige smartphone van Apple. Bovendien zou de camera ook sneller foto's maken.

Ook het nieuwe besturingssysteem iOS 5 werd aangekondigd. Dat moet niet alleen de iPhone verbeteren, maar ook de tablet-computer iPad.

Direct na de presentatie daalde de koers van het aandeel Apple. Beleggers zijn kennelijk teleurgesteld omdat de nieuwe smartphone te veel lijkt op de bestaande. De nieuwe iPhone komt op 14 oktober in de verkoop in de VS, vanaf een prijs van 199 dollar. De oude zakt naar 99 dollar. Wanneer de iPhone 4S naar België komt, is nog niet bekend.

.

Nu in het nieuws