Phara en Canvas hebben ruzie bijgelegd

Phara en Canvas hebben ruzie bijgelegd

Phara en Canvas hebben ruzie bijgelegd

Print
Vanaf donderdag is Phara De Aguirre het gezicht van Vlaanderens oudste programma Panorama. Het incident van eerder dit jaar met de zenderleiding van Canvas is uitgesproken.
Begin 2011 keerde Phara (50) terug naar de VRT na zes maanden loopbaanonderbreking. Zij dacht dat ze de draad van haar talkshow Phara weer kon opnemen, maar Canvas bleek niets meer in de aanbieding te hebben. Phara uitte aan de buitenwereld haar ongenoegen dat ze op de reservebank moest zitten. "We zijn een half jaar verder en voor mij is die bladzijde omgeslagen", zegt ze. "Ik ben tevreden dat ik Panorama kan maken met een fijne ploeg mensen om me heen. Ik heb er geen spijt van dat ik destijds die forse uitspraken heb gedaan, maar ik zal het voortaan niet meer op die manier aanpakken. Laten we zeggen dat het een éénmalige noodgreep was. Uiteraard waren ze er bij Canvas niet blij mee dat ik mijn ongenoegen in de pers had geuit. Maar ik vond toen dat ik het recht had om daarmee naar buiten te treden. Het was niet de vrolijkste periode uit mijn leven. Enkele maanden na dat incident heb ik de vraag gekregen of ik Panorama wou maken, maar ik kan niet zeggen of het ene met het andere te maken heeft."

Vanaf donderdag keert Phara via de grote poort terug op het scherm. De reportage die op het menu staat zal stof doen opwaaien. Vier klokkenluiders die de graaicultuur en de vriendjespolitiek bij het Hasseltse politiekorps aan de kaak wilden stellen, werden systematisch weggepest, gebroodroofd en zelfs gerechtelijk vervolgd. De camera van Panorama kon doordringen in de ons-kent-ons-sfeer en toont hoe het er aan toegaat in en rond het politiecommissariaat.

Tom Vets
Nu in het nieuws