Politieke partijen kibbelen over aanpak protest tegen glastuinbouwzones

Print
Sint-Katelijne-Waver - Open VLD wil dat de gemeenteraad meteen een brief stuurt naar de Vlaamse regering met de vraag om het plan voor de aanleg van glastuinbouwzones in de gemeente af te blazen. De meerderheid wil daar echter nog even mee wachten.
In de gemeenteraad van Sint-Katelijne-Waver van maandagavond stelde oppositiepartij Open VLD voor om een brief te schrijven naar Vlaams-minister president Kris Peeters (CD&V) met de vraag om het onderzoek naar de inplanting van glastuinbouwzones in Sint-Katelijne-Waver en Putte stop te zetten. Maar meerderheidspartijen CD&V en N-VA, de onafhankelijke gemeenteraadsleden en oppositiepartijen SP.A/Groen! en Vlaams Belang stemden tegen dat voorstel van Open VLD. "Nochtans spraken CD&V en N-VA zich vorige maand nog openlijk tegen de plannen van de Vlaamse regering uit. Dat ze tegen de motie stemden, zorgt voor ongerustheid bij veel bewoners. Als men tegen de serres is, moet men dat ook durven zeggen in Brussel", zeggen fractieleider Annelies Keirsmaekers en voorzitter Tom Ongena van Open VLD.

Eensluidend standpunt

Burgemeester Eddy Vercammen (CD&V) nuanceert de kritiek. "Wij zijn tegen de glastuinbouwzones en wij gaan daarover een brief schrijven naar de Vlaamse regering. Maar we stemden tegen het voorstel van Open VLD, omdat we voor de gemeenteraad met alle fractieleiders hadden afgesproken om op 17 oktober het dossier van de glastuinbouwzones in een besloten zitting van de gemeenteraad uitvoerig te bestuderen. Dan kunnen we een eensluidend standpunt innemen met goed onderbouwde argumenten. We gaan ons standpunt ook meedelen aan de gemeente Putte.
Als alle raadsleden van de twee gemeenten een brief naar de Vlaamse regering sturen met goed onderbouwde argumenten om de plannen voor de glastuinbouwzones af te blazen, maakt dat veel meer indruk dan wanneer we nu al een vage brief zouden sturen", zegt Vercammen.

CWil
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio