Live Nation mag 2,5 ha bos kappen op Rock Werchter

Live Nation mag 2,5 ha bos kappen op Rock Werchter

Live Nation mag 2,5 ha bos kappen op Rock Werchter

Print
Festivalorganisator Live Nation krijgt het recht om op het festivalterrein van Rock Werchter ongeveer 2,5 ha bos te kappen. De Vlaams-Brabantse provincieraad keurde dinsdag het ontwerp goed voor de herziening van het provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan voor het festivalterrein.

Het huidige plan uit 2007 was aan herziening toe "omdat een aantal voorschriften een optimale werking en ontwikkeling in de weg stonden". De ontbossing, waarmee Live Nation plaats wil creëren voor extra podia, zal zich situeren aan de rechterzijde van de ingang. Ter compensatie zal Live Nation elders een even grote oppervlakte bos moeten aanplanten. Momenteel is de organisatie reeds bezig met de aankoop van de nodige terreinen in de regio.

"Het nieuwe ontwerp breidt de oppervlakte van het festivalterrein overigens niet uit. Ook de ontbossing situeert zich binnen de vroeger afgebakende perimeter", aldus de bevoegde gedeputeerde Julien Dekeyser (Open Vld).

Het ontwerp-RUP wijzigt het bestaande nog op enkele andere punten. "De gemeente Rotselaar zal voortaan enkele kleinschalige evenementen mogen organiseren buiten de festivalperiode. Daarnaast verhuizen enkele Rock Werchter-campings uit het natuurgebied langs de Demer naar elders. Ook werden enkele buurtwegen en grachten verlegd", aldus Dekeyser.

Over deze herziening werd met alle betrokkenen overleg gepleegd. Dat was ook het geval met het Agentschap Natuur en Bos.

Foto Photo News

MEEST RECENT