Jos Meesters gehuldigd voor jarenlange betrokkenheid bij de Sluitingsprijs

Print
Kapellen - De organisatie van de Sluitingsprijs in Putte-Kapellen had dit jaar iets te vieren. Oud-renner Jos Meesters, 67 jaar, nam zelf drie keer deel aan de sluitingsprijs en tekent nu reeds 50 jaar na mekaar present op dit wielergebeuren. Jos was de vroegere rechterhand van Rik Van Steenbergen.
Is de koers en de sfeer daarrond geëvolueerd volgens u?

“ De sfeer is onmiskenbaar nog dezelfde als vroeger. Ik weet zeker dat er nu nog evenveel bier vloeit als vroeger! Het succes van deze koers is trouwens te danken aan die hartelijke en gemoedelijke sfeer. De mensen hebben ook echt contact met de renners. Na de koers worden er soms zelfs renners gespot op de dansvloer in de omliggende café’s “ lacht Jos .

Ronde Van Vlaanderen

“Ik kom wel altijd om de koers echt te volgen” vervolgt hij” Langs de kant van de weg zie je om de 20 minuten de renners en dat tot 11 keer toe. Want,” stelt hij verrassend,” dat gaat ook de Ronde Van Vlaanderen ten goede komen. Niet alleen zien de mensen de renners liever meerdere keren voorbijflitsen, maar ik ben ook zeker dat de koers tot zelfs 90km voor de eindstreep al zal ontploffen, terwijl vroeger eerder de moeilijke zone tot op een dertig km van de meet afgewacht werd”

Rik Van Steenbergen

Als gewezen rechterhand van Rik Van Steenbergen kan Jos niet nalaten volgende anekdote te vertellen.

“Naast het feit dat ik de fiets van Rik heb die hij aan de haak gehangen heeft, heb ik toch nog een speciaal souvenir: in 2000 vertrok er een Ronde Van Frankrijkrit in Antwerpen. Rik mocht de start geven. In de Tour gebeurt dit traditioneel met een vlag waarop de naam van de startplaats met het jaartal geborduurd staat. Even traditioneel wordt die vlag na de start overhandigd aan de betrokken burgemeester. Nadat Rik de start had op gang gezwaaid, kwam hij naar mij toe en gaf de vlag aan mij! Ik heb ze dan ook gehouden!” gniffelt Jos nog na.

Jos Meesters zelf blijkt ook succesvol te zijn geweest als baanrenner. Hij behaalde in 1964 en ‘65 de Belgische titel in de koers achter derny’s.

Roland Haentjens
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio