"Janssen heeft ons bedrogen"

Janssen heeft ons bedrogen

"Janssen heeft ons bedrogen"

Print
Voor het eerst in twee weken werd er vol lof gesproken over Ronald Janssen. Zijn ex-collega's en vrienden omschreven de moordenaar uit Loksbergen vandaag als "een toffe leerkracht". Ze merkten wel dat Janssen zich de dagen na de dubbele moord vreemd gedroeg. "Ik krijg er nu nog kippenvel van", getuigde zijn voormalige collega Philippe Copermans.

Lees ook: Vader Appeltans terechtgewezen na gebaar naar minnares Janssen

"Zoals het er nu voorstaat, ken ik hem totaal niet. Ik kende hem als een toffe collega", antwoordde Johnny Bollé toen meester Vermassen vroeg of het mogelijk is dat Janssen "een perfect dubbelleven" heeft geleid. Het vatte de getuigenissen van iedereen die hem kende samen.

Freddy Vandijck, de boezemvriend van de beklaagde, verklaarde dat hij zich bedrogen voelde. "Toen ik via de media vernam dat hij het gedaan had, besefte ik dat Ronald Janssen een dubbele persoonlijkheid had", aldus de getuige.

De dag na de dubbele moord zagen zijn vrienden Janssen nog in het streekmuseum in Loksbergen (Halen). Bleek, zo klonk het. Op maandag ging hij gewoon terug naar school. "Gij, gij weet niks", liet hij zich ontvallen toen een andere leerkracht hem erover aansprak. Maar voor de rest zette Janssen zijn leven verder, tot hij op dinsdag 5 januari 2010 werd opgepakt.

En Ronald Janssen? Die luisterde ondertussen smalend naar de woorden van zijn voormalige collega's en vrienden.

Herbeleef de zitting:

FiVr

MEEST RECENT