GAC heeft nieuwe Finse piste en heraangelegde atletiekpiste

Print

GAC heeft nieuwe Finse piste en heraangelegde atletiekpiste

Geel - De nieuwe Finse piste en de gerenoveerde atletiekpiste aan de sportterreinen De Leunen zijn geopend.
De Finse piste, van twee meter breed en een lengte van één kilometer, bevindt zich naast de huidige atletiekpiste. Beide pistes kregen nieuwe verlichting, net als enkele voetbalterreinen in de omgeving. De werken kostten ruim 500 000 euro. Bij de minste regen stond de vroegere atletiekpiste onder water. Afwatering ontbrak zodat het water moeilijk weg kon. Met de renovatie kreeg de piste een nieuwe toplaag uit gravel en werd tegelijkertijd een afwateringssysteem voorzien. Een goot aan de binnenkant van de piste voert het overtollige water naar de riolering. Om de atletiekpiste in optimale conditie te houden, sloot het stadsbestuur een onderhoudscontract af. De komende tien jaar krijgt de atletiekpiste een jaarlijkse onderhoudsbeurt. Bij de Finse piste zorgt een speciale funderingslaag voor voldoende drainage. De bovenlaag bestaat uit een houtsnipperlaag van vijftien centimeter. Deze zachte verende toplaag geeft een aangenaam loopgevoel en voorkomt blessures.

De atletiekpiste en Finse piste op de Leunen zijn ook in het donker bruikbaar. Beide pistes worden verlicht tot 23u. Bij de keuze van de verlichting werd rekening gehouden met een laag energieverbruik, zonder in te boeten op het comfort.

De Geelse Atletiekclub is zeer tevreden en hoopt dat hun ledenaantal ook verder zal stijgen door deze nieuwe impuls. Bij de officiële opening waren in ieder geval al veel Gelenaars van de partij.

meer info: sportdienst, 014.56.67.00, sport@geel.be

Marc Leysen
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio