Beveren licht grote bouwplannen toe

Print
Beveren-Waas - In staan er tal van grote projecten in de steigers, waaronder de bouw van een nieuw administratief centrum. Tijdens eens infoavond worden alle plannen op een rijtje gezet.
De uitbreiding van de gemeentelijke taken vertaalde zich de laatste jaren in een groei van het personeelsbestand en de uitbouw van nieuwe diensten. Hierdoor barst het huidig gemeentehuis uit zijn voegen. Er wordt dan ook volop werk gemaakt van een nieuw administratief centrum op het Gravenplein. Ook de technische diensten en het OCMW zullen daar onderdak krijgen.

Verder staan er nog heel wat andere grote projecten op til. Op sportief vlak is er de bouw van een nieuw zwembad. Op vlak van onderwijs is er het Masterplan GTI, dat de school moet klaarmaken voor de toekomst. De containers worden vervangen door een nieuwbouw en de huidige gebouwen worden gerenoveerd. Ook enkele erfgoedpareltjes, waaronder Hof ter Welle en Hof ter Saksen, worden de komende jaren grondig opgewaardeerd.

Op vlak van veiligheid komt er een bijkomende brandweerpost in de haven. Die moet zorgen voor snellere en efficiëntere interventies. Daarnaast zal ook de lokale politie een nieuwe stek krijgen zodat de kantoren in de Gravendreef en Kleinebosweg kunnen samensmelten.

Om de inwoners in te lichten over de plannen, organiseert de gemeente op maandag 10 oktober om 19.30u een infoavond in CC Ter Vesten. Aan de hand van panelgesprekken, geleid door VRT-presentatrice Cath Luyten, en ludieke filmpjes komen de aanwezigen meer te weten over het hoe en het waarom van de projecten. Inschrijven kan via onderstaande coördinaten.

03-750.15.80

info@beveren.be

STTI

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio