Lieten pleit voor optrekken minimumuitkeringen

Lieten pleit voor optrekken minimumuitkeringen

Lieten pleit voor optrekken minimumuitkeringen

Print
Vlaams minister van Armoedebestrijding Ingrid Lieten (sp.a) pleit voor het optrekken van de minimumuitkeringen. Dat zei ze dinsdag in de commissie Welzijn van het Vlaams parlement. De toenemende vraag naar voedselhulp in ons land toont volgens de minister aan dat de uitkeringen dringend naar omhoog moeten.

Lieten kreeg in de commissie vragen over het Europees voedselbedelingsprogramma. In ons land hangt ruim 40% van de voedselbedeling af van dat programma. Maar na een juridische procedure bij het Europees Hof staat het programma op losse schroeven: het budget voor volgend jaar zou herleid worden van 500 miljoen euro naar 113 miljoen euro.

"Europa moet het voedselbedelingsprogramma absoluut behouden", zei Lieten dinsdag op vragen van Cindy Fransen (CD&V) en Marc Hendrickx (N-VA). "Een puur juridische discussie kan er niet toe leiden dat 13 miljoen mensen in heel Europa in de kou zouden komen te staan".

Overgangsregeling

Intussen zouden de Europese ministers van Sociale Zaken een overgangsregeling hebben voorgesteld voor 2012 en 2013. Voor een definitieve oplossing is het volgens Lieten wachten op de Europese landbouwraad van 20 oktober.

Foto Photonews

MEEST RECENT