Kunstencentrum blaast Plage nieuw leven in

Kunstencentrum blaast Plage nieuw leven in

Kunstencentrum blaast Plage nieuw leven in

Print
De wandeldijk van Sint-Annastrand wordt de plaats bij uitstek waar creatievelingen hun ei kwijt raken. Binnenkort start de bouw van een kunstencentrum, een architecturaal staaltje kunst op zich, dat in de zomer van 2012 de deuren zal openen.
Sint-Annastrand, ruilt de golfclub in voor een schilderskwast. Het minigolfterrein maakt samen met feestzaal Party Place plaats voor een gloednieuw kunstencentrum, dat voorlopig de werknaam Kunstatelier Dijk 32 krijgt. Het kunstencentrum zal bestaan uit ateliers en een expositieruimte. Jonge kunstenaars kunnen een atelier huren om te werken of om een lezing te geven. Bovendien zullen er workshops georganiseerd worden voor groot en klein, waaronder keramiek, glaskunst en juwelenontwerp. Tijdens de zomer zal het centrum volledig ter beschikking staan van kinderen. “In de vakantie zullen er vooral workshops voor kinderen doorgaan”, vertelt initiatiefneemster Dominique Everaert.

Zij wil met dit privé-initiatief een creatieve wind door Linkeroever laten waaien. “De rechteroever is het epicentrum van kunst. Daar willen wij verandering in brengen”, zegt Everaert. “Wij” zijn Everaert en de architecten van In[ar]co, onder wie Frank Damman en Eileen Mertens. Zij ontwierpen een gebouw dat kunst confronteert met een ongewone locatie, maar dat ook op een laagdrempelige manier mensen in contact brengt met kunst. “De Plage is met zijn cafés geen voor de hand liggende locatie. We willen de mensen wakker schudden met dit ongewone concept en hen het potentieel van deze kant van de oever laten zien”, zegt Frank Damman.

Het kunstencentrum wordt een vrijstaand gebouw, ingepakt in organisch ogende houten latjes en met grote ramen . “Een voorbijganger kan de activiteiten en kunstwerken binnen zien en wordt aangetrokken om ook iets met kunst te doen. Langs de andere kant heeft de kunstenaar binnen een mooi zicht op de Schelde en de wandeldijk en doet zo inspiratie op.” De ruwbouw zou rond de Kerstperiode klaar zijn en de officiële opening van het centrum is gepland in juni 2012.

Renske De Regter
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio