Vader Appeltans terechtgewezen na gebaar naar minnares Janssen

Vader Appeltans terechtgewezen na gebaar naar minnares Janssen

Vader Appeltans terechtgewezen na gebaar naar minnares Janssen

Print
Op het assisenproces van Ronald Janssen kwam deze namiddag de buurvrouw getuigen die op het moment van de moorden op Kevin en Shana een geheime relatie had met de beschuldigde. De vrouw pakte uit met details over hun relatie en de ruzie die Janssen zou hebben gehad met de familie Appeltans. De vader van de familie maakte bij het verlaten van de zaal een gebaar richting Hilde W. en werd terechtgewezen door voorzitter Jordens.

De vrouw zag Janssen de dag na de dubbele moord maar merkte naar eigen zeggen niets vreemd aan hem. Ze leek wel te begrijpen dat het haar minnaar allemaal te veel werd. “Lawaai maken op het terras tot middernacht, luide muziek uit de autoradio 's nachts, auto's die 's nachts wegreden met gierende banden, spelende kinderen: het liep daar serieus uit de hand.”

Gebaar

De vader van Shana Appeltans verliet daarop de zaal en maakte daarbij een klikkend gebaar richting de buurvrouw, die nog altijd naast de familie woont.

Voorzitter Jordens greep meteen in: "Mijnheer Appeltans, het kan niet dat u zulke gebaren maakt in deze zaal. Wij kunnen nog niet het minst voelen wat uw leed is, maar als zich dat herhaalt, moet ik maatregelen treffen. Ik hoop echt dat ik het maar één keer moet zeggen".

"Janssen nam pijnstillers na seks"

De getuigenis van de buurvrouw ging sowieso niet onopgemerkt voorbij. Ongegeneerd vertelde ze over haar relatie met Janssen en daarbij liet ze pikante, maar in het totale verhaal mogelijk belangrijke details niet achterwege. “Na de seks moest hij altijd pijnstillers nemen”, wist ze bijvoorbeeld te vertellen over de rugpijn van Janssen.

De vrouw begon een half jaar nadat zijn vriendin Nathalie B. hem verlaten had een relatie met Ronald Janssen. “Dat gebeurde stilletjesaan. We hielden rekening met de kinderen”, vertelde ze.

Hilde W., die nog steeds naast het gezin Appeltans woont, vertelde dat Janssen al jaren gepest werd door zijn buren. “Het liep daar serieus uit de hand. Ze riepen zelfs dat ze hem gingen doodschieten”, getuigde de vrouw.

“We hebben op 3 januari 2010 (één dag na de dubbele moord, nvdr.) seks gehad. Dat was in de voormiddag. Ronny leek vermoeid. Hij had de dagen voordien hard last van zijn rug, dus ik dacht… Na die derde januari heb ik hem niet meer gezien. Ik heb hem wel nog een kaartje gestuurd maar ik heb hem nooit bezocht in de gevangenis. We wilden niet dat de relatie in de media kwam.”

“U zegt dat u de feiten niet kan vatten en toch ligt u de dag nadien al te ‘rampetampen’ met mijnheer Janssen”, vatte meester Op de Beeck de reacties in de zaal samen.

Bedreigingen

De assisenzaal reageerde vaak verontwaardigd op wat Hilde W. te zeggen had. Zelf gaf ze toe dat ze nog steeds bang is. “Ik ben al door twee vrouwen van de weg gereden. Zij riepen dat de verkeerde op het kerkhof ligt. ‘Shana moet daar niet liggen. Wij zullen ervoor zorgen dat jij op het kerkhof komt te liggen’, riepen ze.”

“Ik woon nog altijd in de straat, maar ik durf zelf niet buitenkomen met mijn hondje zonder dat iemand met mij meegaat”, besloot ze met een bibberende stem.

Herbeleef de zitting:

FiVr

.

Nu in het nieuws