Personeel Pauwels Sauzen denkt na over voorstel directie

Print

Personeel Pauwels Sauzen denkt na over voorstel directie

Ranst - Bij voedingsbedrijf Pauwels Sauzen in Oelegem bij Ranst wordt een voorstel voorgelegd aan het personeel, dat dinsdagmiddag spontaan het werk neerlegde. Er is een akkoord met de vakbonden, zegt gedelegeerd bestuurder Charles Van Damme. Dinsdagavond en woensdagmorgen volgt een referendum georganiseerd bij het personeel.

Over de inhoud van het voorstel wil Van Damme niets kwijt. "We willen de zaken niet nog ingewikkelder maken", zegt hij daarover. "Maar ik heb er goede hoop op dat de rede zal zegevieren. Het akkoord wordt nu voorgelegd aan de avondploeg, straks aan de nachtploeg en morgen aan de vroege ploeg. Het resultaat van dat referendum bepaalt of er weer wordt gewerkt."

Over het sociaal conflict zelf wil de topman niets kwijt. Volgens het ABVV gingen de arbeiders bij Pauwels Sauzen dinsdagmiddag spontaan in staking nadat bleek dat een vakbondsafgevaardigde zou worden ontslagen, de vijfde in vier jaar tijd. Voorts is er sprake van ongenoegen over de sanctioneringscultuur bij het bedrijf en van een gebrek aan respect van de directie voor de arbeiders.

Bij Pauwels Sauzen werken ongeveer 150 mensen. Het bedrijf in Oelegem produceert onder meer mayonaises, ketchup, pastasauzen, mosterd en speciaalsauzen.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio