Tiener kritiek na ongeval in speeltuin Planckendael

Print

Tiener kritiek na ongeval in speeltuin Planckendael

Mechelen - Een 14-jarige jongen uit Westerlo is in kritieke toestand naar de kliniek gebracht nadat hij in een speeltuin van dierenpark Planckendael een balk op zijn hoofd heeft gekregen.

De jongen was aan het spelen op een houten speelconstructie toen een paal brak. Die paal kreeg het slachtoffer op zijn hoofd. De tiener is in kritieke toestand overgebracht naar het Sint-Maartenziekenhuis.

Een meisje van 13, ook uit Westerlo, dat het ongeval zag gebeuren, verkeert in shock en werd eveneens naar het ziekenhuis gebracht. Het parket van Mechelen heeft een bouwdeskundige aangesteld om de houten constructie te inspecteren.

Dierenpark Planckendael betreurt het ongeval. Volgens Planckendael is de constructie waarvan de balk afbrak recent nog gecontroleerd geweest. In afwachting van meer duidelijkheid omtrent de omstandigheden van het ongeval, wordt het speeltuig afgesloten. De overige attracties blijven wel toegankelijk.

"In januari heeft een externe firma nog een volledige inspectie van de houten constructie in kwestie gedaan. Vorige donderdag is het speeltuig bovendien nog visueel gecontroleerd geweest, eveneens door een externe firma", zegt woordvoerster Ilse Segers. "Het is voor ons een raadsel hoe het ongeval is kunnen gebeuren."

Sven Van Haezendonck

(Archieffoto: Photonews)

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio